Zigo Leader - vse v enem!

Kolo z otroško kabino, prikolica za otroka, jogging voziček, otroški voziček in kolo v enem dovršenem sistemu. Preživite čas s svojimi otroki. Bodite zdravi. Počutili se boste bolje. Vaši otroci vas bodo oboževali in zemlja se bo smehljala.


Poglej posnetek


Pridruži se Facebook skupini

FACEBOOK!


13.3.2013

POMLAD JE PRED VRATI

 

Čeprav nas "božajo" še mrzle snežinke, glede na interes kupcev iz cele Slovenije ugotavljamo, da je pomlad neizbežno pred vrati in da si, predvsem mamice, želite novih podvigov s svojimi malčki. Tudi mi smo navdušeni, zato smo v pomladnih mesecih marcu in aprilu pripravili 10-odstotni popust na vse cene koles, ne glede na barvo, v kateri želite zasijati s svojim malčkom to pomlad. Kadarkoli nas lahko pokličete tudi za individualno predstavitev kolesa bodisi na sedežu našega podjetja v Rimskih Toplicah ali kjerkoli drugje po Sloveniji.


1.8.2012

ČLANEK V SOKOLU

Čez poletje smo v Sokolu objavili članek o naših kolesih, s poudarkom na najbolj prodajanem modelu X2. Podanih je nekaj osebnih izkušenj in za ljubitelje tehnike tudi veliko tehničnih podatkov o kolesu.

AKTIVNA S SVOJIM OTROKOM

»Ko spustijo hormoni in telo počasi dovoli, začneš razmišljati, da bi bilo fino spet početi kakšno stvar, ki si jo počel, preden si dobil otroka,« pravi Urška Andrejc, mama skoraj leto dni starega fantka. Nekoč, zdaj že desetletje tega, je bila Urška aktivna tekmovalka v gorskem kolesarstvu, kasneje pa je s kolesom prepotovala tudi številne kilometre po svetu. »Imaš dve možnosti – ali dati otroka v varstvo ali ga vzeti s seboj. In Zigo Leader se ponuja kar sam po sebi!«

 


NA KOLESU OD OTROKOVEGA PRVEGA DNE

Ideja za kolo z otroško kabino se je porodila komu drugemu kot kolesarskemu zanesenjaku, ki je dobil družino. »Z ženo in pol leta starim sinom smo nekega poletnega večera sedeli na terasi. Žena se je pritoževala, da jo po teku z vozičkom bolijo stopala. Dejal sem ji, da potrebuje bolj raznolik trening, ona pa je rekla, da bi ji najbolj prijala masaža stopal. Vse ostalo je zgodovina«, o začetkih svoje blagovne znamke, ki segajo v leto 2004, govori Michael Ehrenreich.

Trg s pripomočki, ki omogočijo kolesarjenje z otrokom, je tako rekoč neomejen. Vsak lahko najde tisto, kar mu najbolj ustreza, ima pa Zigo Leader pred ostalimi vsaj eno prednost.

Je namreč eden redkih izdelkov, ki omogoča, da je otrok pred vami in ga imate tako ves čas na očeh. Poleg tega je bil Zigo Leader, z željo po raznovrstni uporabi, zasnovan za različne namembnosti. Lahko je kolo z otroško kabino, prikolica za otroka, bodisi ga lahko uporabljate kot jogging voziček, otroški voziček ali nenazadnje tudi kot samostojno kolo.

Zigo Leader je tako uporaben praktično od otrokovega prvega dneva naprej – le do dopolnjenega osmega meseca je potrebna uporaba posebnega vložka v kabini.

IZDELAVA

Ogrodje je v celoti iz aluminija, kolesa so velikosti dvajset palcev, skupaj s kabino za prevoz otroka pa tvorijo tricikel, kar še dodatno pripomore k stabilnosti kolesa. Poleg Zigo Leaderja X2 obstaja tudi različica X1, ki se razlikuje zgolj v tem, da je namenjena prevozu le enega otroka, pri čemer je kabina seveda temu primerno nekoliko ožja. Za varnost otroka v obeh primerih zagotavlja pettočkovni varnostni pas.

Teža kolesa je 15,6 kilogramov, kabina za prevoz otrok pa tehta še dodatnih 18,6 kilogramov. Za prestavljanje skrbi notranji prestavni sistem Shimano Nexus, in sicer sta na voljo različica s tremi ali sedmimi prestavami. Ima pa Shimanov prestavni mehanizem Nexus vsaj eno pozitivno lastnost – omogoča namreč prestavljanje med vrtenjem pedal ali med mirovanjem. Speljevanje na križiščih je tako zelo enostavno.Dodatno varnost otroka zagotavlja še vgrajen prednji odbijač ter uporaba refleksivnih dodatkov, zaradi katerih je Zigo Leader dobro viden tudi v mraku. Kolo je belo sive barve, kabina za prevoz otrok pa je na voljo v zeleni, oranžni, modri ali mornarsko modri barvi. Za konec velja opozoriti na nosilnost kolesa, ki je omejena na devetdeset kilogramov, ter na vrsto dodatkov, ki jih ponuja proizvajalec – dodatni varnostni pas, zaščita pred mrčesom in vlago, zaščita za dež, vložek za dojenčke, blatniki, prtljažnik in tudi t.i. led luči.

Večina žensk oziroma mladih mamic bi rada takoj po porodu prišla nazaj v formo in uspela zlesti v svoje najljubše kavbojke izpred leta dni. Zigo Leader nudi prav to – združuje rekreacijo in vsakdanje obveznosti z otrokom. Je že res, da je obseg koles manjši, da dodatno breme predstavlja še vsa dodatna teža in da vožnja s kolesom Zigo ni primerljiva s klasičnim kolesarjenjem, vendar ne gre zanemariti dejstva, da vrtite pedala. In to se še kako pozna, ko znova presedlate na svoje, pravo kolo.

Je pa model Leader moč uporabljati tudi drugače. Če želiš premostiti daljšo razdaljo, izberete komplet s kolesom, če imate manj časa, lahko greste z njim zgolj na sprehod. Ko ste že nekoliko bolj fit, pa si lahko nataknete tudi športne copate ali rolerje. In vse to popolnoma brez kakršnega koli orodja. Seveda pa je Zigo Leader moč tudi zložiti in ga naložiti v prtljažnik avtomobila.

»Zakaj ne bi recimo s kolesom Zigo odpeljali otroka v vrtec, na otroška igrišče v sosednjo ulico ali se z njim odpravili do trgovine? Za neaktivnost tako ni več izgovora.«

Urška Andrejc

21.5.2012

Z JOGGERJEM V RADENCIH

Minuli vikend sva s Samom pretekla 10 km na 32. Maratonu treh src v Radencih. Uporabila sva ZIGO jogger od modela X2. Čudovito je bilo biti spet pomešan med tekači in vesela sem, da se mi je uspelo po devetih letih vrniti na maraton moje mladosti.  

Res je tako, kot sem zapisala v članku, ki bo v juniju objavljen v reviji Sokol:

"Kar samo od sebe te potegne, sploh zaradi tega, ker se lahko prilagajaš različnim situacijam. Če želiš iti na daljšo razdaljo, vzameš komplet s kolesom, če imaš manj časa, greš le na sprehod, ko si že bolj fit, pa si natakneš športne copate ali rolerje. Prednost je v tem, da si ga lahko v nekaj minutah in brez dodatnega orodja prilagodiš svojim potrebam, zloženega in razstavljenega pa vzameš s seboj v avtu kamorkoli. Nekoč sem zelo rada tekla in vedno občudovala mamice, ki so tekle z vozički. Ravno to me je prepričalo, da sem se letos po desetih letih ponovno udeležila Maratona v Radencih, kjer sva s Samom "pretekla" 10 km. Zgodba je bila podobna tisti, ki jo je opisal neki Avstralec - če bi mi vsak, ki je pogledal ZIGO kolo, dal 1 dolar, bi si že zdavnaj povrnil njegov strošek :)"

V juniju načrtujeva udeležbo na DM teku za ženske (predvidoma bo samo promocija, saj je proga preozka, udeleženk pa ogromno) in družinskem delu Maratona Franja.

ZIGO v Radencih

21.3.2012

ZIGO ODSLEJ TUDI V SLOVENIJI

S 1. marcem 2012 je na slovenskem trgu prisotna nova blagovna znamka koles - ZIGO. Namenjena je aktivnim staršem, ki ne le, da želijo aktivno preživljati svoj prosti čas, ampak vanj vključiti tudi svoje otroke. 

Osebne izkušnje uporabnikov širom sveta kažejo, da je ZIGO zadetek v polno. Prvi pomladni dnevi kar kličejo v naravo in tudi sami vztrajno preizkušamo model Leader X2, ki je namenjen prevozu z dvema otrokoma, zaenkrat testiramo še z enim :-). V prihodnjih tednih in mesecih bomo pripravili več promocijskih predstavitev, o katerih vas bomo sproti obveščali na naši spletni strani in tudi na FB profilu. Pridružite se nam!